Owoc berberysu - środek spożywczy.

Składniki: wysuszone, owoce berberysu (Berberis vulgaris L.) - 100% 

Zastosowanie:

  • w przeziębieniach i chorobach gorączkowych (zawiera witaminę C w ilości ok. 85mg/100g)
  • zakażenia bakteryjne 
  • wspomaga pracę układu pokarmowego 
  • stosowany w stanach zapalnych wątroby
  • wycisza, wpływa na nastrój i koncentrację, polecany dla osób żyjących w stresie
  • zmniejsza przepuszczalność naczyń krwionośnych (stosowany w obrzękach, krwawieniu z dziąseł)
  • czyści nerki, działa moczopędnie, usuwa nadmiar wody z organizmu
  • wspomaga kuracje odchudzające, poprawia przemianę materii
  • w kosmetykach działa jako bloker UVA I UVB
  • stosowany w chorobach skóry: trądzik, przebarwienia

Sposób stosowania: Spożywać w postaci naparu 1 x dziennie. Zaparzać 1 małą łyżeczkę na 250ml wrzącej wody, ok. 15 min.

Berberysu nie powinny stosować kobiety w ciąży, kobiety karmiące piersią i małe dzieci. 

Nie stosować przez długi czas, jedynie w zaplanowanych schematach lub doraźnie w okresach schorzeń zapalnych, o podłożu bakteryjnym, wirusowym lub pasożytniczym.  

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, chronić od światła. 

Masa netto: 50 g

Podmiot konfekcjonujący i dystrybuujący: Zakład Konfekcjonowania Ziół Flos 

11 Przedmioty
Scroll